Theater verlichting

DE BESTE SFEERMAKERS VOOR JOUW THEATERVOORSTELLING

Theater verlichting is een speciale vorm van belichting. Het zorgt voor een -niet geheel onbelangrijke- zichtbaarheid van het toneel. Daarnaast is de juiste theater verlichting nodig voor een passende sfeer bij iedere scène. Wie denkt dat een theatervoorstelling alleen gaat om goede acteurs, een amusant verhaal en een vlot uitgewerkt script, heeft het helemaal, maar dat weet jij natuurlijk als geen ander; want bij het creëren van een theatervoorstelling hoort ook een strak uitgewerkt lichtontwerp.


Verschillende soorten theater verlichting bij Moonbears

Binnen je unieke lichtontwerp gebruik je verschillende soorten armaturen. Denk bijvoorbeeld aan horizonarmaturen, zoals de Aurora LED strip, die ingezet kan worden voor het creëren van een mooie graze of horizon en zorgt voor schaduwloze gezichten. Maar ook aan de Strand Lighting CANTATA LED Fresnel, verkrijgbaar in een warm en koudwitte versie (beide tunable) of de RGBALC (rood, groen, blauw, amber, lime en cyan) FULL COLOR Versie.  Hiermee heb je altijd de juiste belichting voor een levendig gezicht! Een consistente CRI, oftewel Color Render Index, creëer je met de LEKO LED PROFILE. Dit type theaterverlichting is ook ideaal om specifieke delen van het podium uit te snijden, dankzij de messen in het armatuur. 

De verscheidenheid aan armaturen die we bij Moonbears bieden zorgen voor een functionele en sfeervolle totaaloplossing voor ieder theater! Ben je benieuwd welke armaturen het beste passen bij jouw theater(voorstelling)? Neem dan contact op met één van onze specialisten!


LED theater verlichting

Waar vroeger in de theater verlichting veelal gebruik gemaakt werd van tungsten en halogeen, is de huidige wereld van theater verlichting zoveel mogelijk aan het ‘verledden’, oftewel de overstap naar ledverlichting aan het maken. Zoveel zelfs, dat er subsidie wordt uitgegeven voor ledverlichting in de theaterwereld. Waarom? Om het verduurzamen binnen de theaterwereld te versnellen. Dat is dan ook de reden dat bij Moonbears de theater verlichting enkel als LED wordt verkocht. 


Waarom theater verlichting aankopen bij Moonbears? 

 • Hoge kwaliteit van de producten, met een hoge CRI. Dit is een meetmethode op acht verschillende kleuren en zorgt ervoor dat iedere kleur op het podium precies de kleur krijgt die het zou moeten zijn. 
 • Financiële flexibiliteit met ons Financial Solutions programma. Een betalingsoplossing om kosten te verspreiden, ook voor theater verlichting. 
 • Complete service. Onze specialisten weten precies wat jouw armaturen nodig hebben. Ons Service Center staat daarom ook klaar voor onderhoud, groot of klein, aan jouw armaturen. 

Welke armaturen bieden wij voor theater verlichting? 

 • LEKO LED PROFILE 
 • CANTATA Fresnel
 • CODA LED CYC
 • AURORA LED BAR

 • Waar de Cantata zorgt voor een egale uitlichting van ieder podium, kunnen met de LEKO de speciale features worden uitgelicht. Om te zorgen dat er geen ongewenste schaduwen (zoals donkere kringen onder de ogen) komen, wordt de Aurora Led Bar ingezet als onder andere voetlicht. Ook aan horizonverlichting wordt gedacht, want met de CODA CYC levert Strand Lighting een totaal pakket voor elk theater: groot of klein.


  Op zoek naar theaterverlichting?

  Moonbears biedt kwalitatieve Strand en Vari-Lite theaterverlichting aan. Ben je op zoek naar specifieke producten of benieuwd welke jij het beste kan inzetten voor jouw theater(voorstelling)? Neem dan contact op met één van onze specialisten!