Gasontladingslampen

Gasontladingslampen zijn niet zomaar alledaagse lichtbronnen. Gasontladingslampen werken op elektrische stroom in combinatie met edelgassen, zoals neon, krypton, argon, en xenon. De lampen bestaan uit buizen in verschillende vormen. Het licht binnen gasontladingslampen ontstaat door de elektrische lading van de gassen die worden gebruikt in de buizen. De elektronen en ionen geleiden stroom en hierdoor ontstaat vervolgens een gasontlading. De elektronen en atomen van gas botsen, waardoor er een elektromagnetische straling ontstaat. Dankzij de stoffen, die fluorescerend zijn, wordt de lichtbron omgezet tot licht. 

Verschil hoge- of lagedruk gasontladingslampen

Het verschil tussen een hoge- of lagedruk gasontladingslamp zit ‘m in de druk van het gas in de lichtbron. De klassieke TL-buizen, die iedereen kent, horen hierbij bijvoorbeeld tot de lagedruk gasontladingslampen, net als spaarlampen. TL-buizen zijn voorzien van een fluorescentie laag, waardoor de UV-straling die bij de ontlading ontstaat, zichtbaar wordt in kleur. Een ander type binnen de lagedruk gasontladingslampen, die vaak voor straatverlichting wordt gebruikt, is de lagedruknatriumlamp. Deze gasontladingslampen hebben met 200 lumen per watt de hoogste lichtopbrengst. 

Gasontladingslampen worden vaak ingezet op plekken die fel verlicht moeten worden, zoals tankstations, sportvelden of fabriekshallen. Vaak zijn dit metaalhalidelampen. Deze hogedruk gasontladingslampen geven een fel, wit licht. Dit wordt vaak ook gebruikt voor koplampen van moderne auto’s. 

Welke gasontladingslampen bieden wij?

De gasontladingslampen die Moonbears biedt, worden veelal ingezet in de entertainmentindustrie, maar zijn ook terug te vinden in de architectuur. Hier worden ze vooral gebruikt als zoeklicht of wanneer er een grote afstand moet worden overbrugd. 

VL6000BEAM

De Vari-Lite VL6000 BEAM zet een nieuwe standaard in zijn klasse. Deze gasontladingslamp met hoge output van wel 5500 lumen is een echte retro searchlight. Meer lezen over de VL6000 BEAM? Klik hier.

VL6500 WASH

Met zijn grote lens en Dichro*Fusion Lamellen zorgt de de Vari-Lite VL6500 WASH voor het ware ‘Axe-effect’ bij menig lichtontwerper. Waarom? Dat lees je hier.

VL4000 SPOT

De Vari-Lite VL4000 SPOT is de meest complete moving head die Vari-Lite te bieden heeft. Elk aspect van dit armatuur is ontworpen met het oog op prestaties van de bovenste plank. Meer lezen over de VL4000 SPOT? Dat doe je hier.

VL4000 BEAMWASH

De Vari-Lite VL4000 BEAMWASH is de grote broer van de VL10 BEAMWASH. Met dit bakbeest heb je een 60º wash en een 4º strakke beam in één behuizing. En dat zonder het vervangen van lenzen. Meer lezen over de VL4000 BEAMWASH? Klik dan hier.

Vl10 BEAMWASH

De Vari-Lite VL10 BEAMWASH is een compacte, dynamische moving head. Met een output van 28.000 lumen en 33 kg, is deze feller en veelzijdiger dan vergelijkbare armaturen. De combinatie van overlappende prisma's, roterende gobo's en de vijf animaties van het nieuwe Vari-Lite*FX wiel biedt eindeloos creatieve oplossingen. Lees meer over de VL10 BEAMWASH.

Waarom gasontladingslampen van Moonbears? 

  • Onze specialisten hebben jarenlange ervaring, en kunnen je daarom alles vertellen omtrent Vari-Lite gastontladingslampen.
  • Optimale service vanuit ons Service Center. Waar onze specialisten dag en nacht klaar staan voor (preventief) onderhoud aan jouw Vari-Lite armatuur. 
  • Financiële flexibiliteit, want met onze Financial Solutions regeling heb jij binnen no-time de nieuwste gastontladingslampen in huis, maar hoef je niet in één keer je portemonnee te legen. 

Meer weten over gasontladingslampen? Neem dan contact op! 

Een brandende vraag of meer informatie ontvangen? Dat kan! Neem contact op met één van onze specialisten. Zij helpen je aan een passend advies.