Vari-Lite

Bekijk de Vari-Lite producten

Even wat geschiedenis

Het verhaal van Vari-Lite is legendarisch. Tijdens een herfst-barbecue in Dallas in 1980 werd een unieke lamp gepresenteerd. Het prototype van een, van kleur wisselende, lamp naar een ander niveau getild. Één van de oprichters het geluidsbedrijf Showco maakte een impactvolle opmerking: "Voeg twee motoren toe en de lamp beweegt.". De ontwikkeling van het eerste geautomatiseerde Vari-Lite armatuur was een feit. De VL1 was voor het eerst te bewonderen bij een concert van Genesis op 25 september 1981.

Als de uitvinder van de eerste moderne bewegende kop-armatuur voor entertainment, heeft Vari-Lite een indrukwekkend trackrecord van Grammy Awards, patenten en industrieprijzen verdiend, evenals het respect van lichtontwerpers over de hele wereld. Ze zijn bekend om hun geavanceerde, betrouwbare en intuïtieve oplossingen die lichtontwerpers in staat stellen hun creatieve visie tot leven te brengen.

Vari-Lite biedt een compleet assortiment van armaturen en accessoires die worden vertrouwd door 's werelds beste lichtontwerpers om indrukwekkende en onvergetelijke lichteffecten te creëren voor diverse toepassingen, zoals concerten, sportevenementen, theaterproducties, spirituele bijeenkomsten en film- en tv-producties.

Win it together: We handelen altijd win-win, als een team. Daarbij reiken we naar de maan om samen succesvol te zijn.

Het eerste prototype van de VL0

Vari-lite Service Center

Contact
VARI-LITE VL1

Plaza de Toros Monumental, Barcelona 1981

Vari-lite VL5led wash

Miley Cyrus Miami

VAri-lite vl2600

Panic! at the disco

panic-at-the-disco
Vari-lite vl10 BEAMWASH

MÅNESKIN’S ARENA TOUR

Vari-lite VL10 Beamwash, VL5LED WASH & VL6500 WASH

Niels Broos TivoliVredenburg